Minden raktárról azonnal!

BabakocsiGyár.hu

iBaba.hu BabaBolt

Budapesti Babaáruház címe:

bababolt Budapest, bababolt Budapest

Budapest Home Center Babaáruház

Budapest, 17. kerület, Pesti út 237. 
(a Diego-val szemben)

Nyitvatartás:

H-K-Sz-Cs-P-Szo 10:00-19:00

Térkép->>> 

Párkányi BabaBolt címe:

bababolt Párkány, bababolt Esztergom

Párkány Nánai út 36.

Nyitvatartás:

K-Sz-Cs-P: 9:00-17:00

Szo: 9:00-14:00

Térkép->>> 

A csecsemőkori elhízás már az anyaméhben elkezdődhet

csecsemőkori elhízás hátterében a genetikai hajlam mellett különféle környezetei tényezők is állnak.

Hogy örökletes-e az elhízásra való hajlam, az a mai napig vitatott kérdés. Kutatások bebizonyították, hogy ha az egyik szülő kövér, akkor a gyermekeinek közel 40%, ha mindkettő akkor közel 80% esélyük van arra, hogy ők maguk is túlsúlyosak legyenek. A sovány szülők esetében ez az arány már kevesebb mint 10%.

A mesterségesen táplált babák esetében gyakoribb az elhízás, mint anyatejes társaiknál. Ennek a jelenségnek több oka is van: szopizáskor a baba aktív izommunkát végez és ösztönösen megérzi, hogy mennyi táplálékra van szüksége. A tápszeres babák szülei hajlamosak túl gyakran és túl sokat etetni gyermeküket, amely következtében pedig gyors súlynövekedés léphet fel.

Mielőtt a cumisüveget odaadod a babának, győződj meg róla, hogy a kicsi valóban éhes-e és ne csak a legutóbbi etetés óta eltelt időt vedd figyelembe. Ha a baba elutasító, akkor inkább ne erőltesd. A pufók babák valóban aranyosak és szüleik szerint “egészségesek”, azonban a csecsemőkori elhízás a gyermek egész életére hatással lehet.

 A napi torna, a babamasszázs és az aktív játék mozgásra készíti a kicsiket, ezáltal csökkentve a túlsúly kialakulásának veszélyét. Ahogy a baba cseperedik és járni kezd, ezek a testmozgások termesztésen módon beépülnek a mindennapi rutinba, és az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással együtt hozzájárulnak a test és a szellem harmonikus fejlődéséhez.

A gyermekek táplálkozásában fontos, hogy sok friss gyümölcs és zöldség szerepeljen, kiegészítve a többi nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmazó ételekkel. A gyermekkori elhízást nem csak az ételek mennyisége segíti elő, hanem azok minősége is!

Webáruház

Elérhetőségek

  • e-mail: info@ibaba.hu