Minden raktárról azonnal!

BabakocsiGyár.hu

iBaba.hu BabaBolt

Budapesti Babaáruház címe:

bababolt Budapest, bababolt Budapest

Budapest Home Center Babaáruház

Budapest, 17. kerület, Pesti út 237. 
(a Diego-val szemben)

Nyitvatartás:

H-K-Sz-Cs-P-Szo 10:00-19:00

Térkép->>> 

Párkányi BabaBolt címe:

bababolt Párkány, bababolt Esztergom

Párkány Nánai út 36.

Nyitvatartás:

K-Sz-Cs-P: 9:00-17:00

Szo: 9:00-14:00

Térkép->>> 

Az újszülöttek mivel játszanak?

Az újszülött látása homályos, ezért csak a közel lévő tárgyakat figyeli, azokat, amelyek kevesebb, mint 30 centiméterre vannak tőle. Vonzódik az emberi archoz, egyhónapos korától már felismer, de örül a nagy képeknek és arcoknak is. 

A kontrasztos formák és a fényes színek felkeltik a figyelmét, ugyanis ezeket a legkönnyebb felismerni. 

Szereti a hangokat és a nyugodt zenét. Az olyan tárgyak, amelyek mozognak, és szelíd hangokat adnak ki, sokkal érdekesebbek a kicsi számára, mint a hangtalan és mozdulatlan tárgyak. Még nem tudja megfogni a játékokat, de élénk, fürge mozdulatokkal jelzi kívánságait, mikor meglátja a neki tetsző játékot. 

 A zene
A zene az egyik legjobb módszer, amellyel a baba jókedvét és nyugalmát meg lehet őrizni. Ahhoz, hogy megfigyeld a reakcióját, több műfajjal ismertesd meg, de tartózkodj a kemény zenétől! 

• Mozgó játékok
Legtöbb kisbaba az éneklő, mozgó játékokat kedveli. Egy mozgó játék újabb dimenziót adhat a babának az életről kialakított képéhez. Mindig kontrasztos színeket és modelleket válassz! A játékot szereld fel a kiságy vagy a bölcső jobb felére, mert a kisbabák az idő 80%-ában jobbra néznek, így a kiságy fölé vagy a bal oldalára akasztott játéknak nem lenne sok haszna. A biztonság kedvéért úgy akaszd fel a játékot, hogy ne legyen a baba keze ügyében. 

 A tükör, mint játék 
Bár az elején a baba nem tudatosítja, hogy amit lát, az ő maga, mégis elragadónak fogja találni saját magát a tükörben. 3 hónapos kortól a baba képes lesz kapcsolatot kialakítani saját tükörképével és kezd mosolyogni neki. Keress egy olyan tükröt, amelyet oda tudsz rögzíteni a bölcső egyik feléhez vagy az asztalkára! Élénk színű képeket tartalmazó könyvecskék 
Kaphatók kimondottan gyermekek számára készített lágy könyvecskék könnyen felismerhető képekkel vagy modellekkel. Ülj le a baba mellé, hogy láthasson, ahogy lapozol. Olvass neki hangosan, ilyen kicsi korban is megéri a fáradságot! 

 Zörgő játékok 
Egy játék, amely rezeg vagy hangot ad ki, amikor megnyomják, mostantól kezdve néhány hónapon át nagyon boldoggá teszi a babádat. Emellett a véletlenszerű érintések segíteni fognak neki tudatosítani, mennyi mindenre jók a kezecskéi. 

 Csengők a zoknin vagy a kezén 
Csatolj egy kis csengőt a baba csuklójára vagy bokájára, vagy húzzál neki csengős zoknit. Hosszú, szórakozással tele perceket fognak nyújtani neki és kísérletezhet új hangokkal, amelyeket ő maga produkál. 

• Játékok az ablakon: a szélcsengő
A gyermekek nagyon szeretik a lágy zenét, ezért nagyon örvendenek, ha a szélcsengő olyan helyre van akasztva, ahonnan láthatják és hallhatják. Hogyha a bölcső fölé akasztod, a baba megszokja és elalvás előtt sokáig fogja nézni. Néha vedd fel, és mutasd meg neki, hogyan szólaltassa meg ő maga a csengőt. 

• Fekete, fehér és piros játékok
Az erős kontrasztot keltő baba játékok segítik őt, hogy különbséget tegyenek a formák és modellek között, vizuális fejlődésüket stimulálva. 

Webáruház

Elérhetőségek

  • e-mail: info@ibaba.hu