Minden raktárról azonnal!

BabakocsiGyár.hu

iBaba.hu BabaBolt

Budapesti Babaáruház címe:

bababolt Budapest, bababolt Budapest

Budapest Home Center Babaáruház

Budapest, 17. kerület, Pesti út 237. 
(a Diego-val szemben)

Nyitvatartás:

H-K-Sz-Cs-P-Szo 10:00-19:00

Térkép->>> 

Párkányi BabaBolt címe:

bababolt Párkány, bababolt Esztergom

Párkány Nánai út 36.

Nyitvatartás:

K-Sz-Cs-P: 9:00-17:00

Szo: 9:00-14:00

Térkép->>> 

Túlsúly terhesség alatt?

Ha hajlamsos vagy elhízásra a mindennapi életben, akkor ezt mindenképpen olvasd el! Ja és NO alkohol!

A súlybéli gyarapodással kapcsolatban megemlítenénk, hogy a jövendőbeli anyaként ellenőrizd le hetente legalább egyszer a súlyodat, mivel a 10-12 kilogrammos növekedés már veszélyeztetheti az egészséged. A túltáplált nő hajlamos lehet a magas vérnyomásra, rángógörcsökre, cukorbetegségre, nehéz szülésre, vérzésekre stb. Hasonlóképpen a nagyon nagy magzat problémát okozhat szüléskor, szülészeti traumákat szenvedhet, és nehezebben alkalmazkodhat a szülés utáni 24-48 órában.

Főleg azokat a nőket figyelmeztetik, akik hajlamosak az elhízásra. Nekik csökkenteniük kell a napi étkezési fejadagot a terhesség ideje alatt, főleg azokat az élelmiszereket, melyek nagyon táplálóak, mint a kenyér, zsírok, zsíros tej, zsíros tejtermékek stb., helyettük viszont növelniük kell a főzelékfélék, zöldségek, gyümölcsök, húsok, zsírszegény tej és tejtermékek fogyasztását.

Ahhoz, hogy a terhesség ideje alatt egy rendszeres növekedést érjenek el, a terhes nőknek be kell tartaniuk egy megfelelő kalóriás étrendet.

Ebben az időszakban a nők táplálkozási szükséglete negyedévenként kb. 10%-al megnő. Az arány függ a terhes nő korától, súlyától és hogy milyen tevékenységet folytat. Általában egy nőnek közepes aktivitással 2000-2400 kalóriára van szüksége naponta.

Terhesség ideje alatt viszont a kalorikus aránynak iránymutatásként a következő értékeket kell mutatnia:

 a terhesség első trimszterében a kalóriák száma 2300-2600 közé kell essen

 a terhesség második trimeszterében 2600-2900 kalória közé

● a terhesség harmadik trimeszterében 2900-2400 kalória közé. 

A szervezet számára szükséges kalóriákat arányosan kell bevinni. Ezeket az élelmiszerek fajtája határozza meg, például 1 gramm fehérje 4 kalóriát tartalmaz; 1 gramm zsír 9 kalóriát; 1 gramm szénhidrát 4 kalóriát. A legfontosabb az egészésges táplálkozás. Ami közhely, de az alkoholt kerüld el, mert nem tesz jót a babának!

Webáruház

Elérhetőségek

  • e-mail: info@ibaba.hu